Waxen


Bent u het zat om elke dag te moeten scheren? Snel last van een geïrriteerde huid of ontstekingen? Hieronder een aantal redenen waarom u zou moeten kiezen voor een waxbehandeling.

Reden 1: lichaamshaar blijft lang(er) weg
De eerste reden is voor velen genoeg om zichzelf te laten waxen, want het haar blijft door het waxen langer weg. Bye bye stoppels, tot over drie weken! En hoe vaker je waxt, hoe langer het haar wegblijft. Dat betekent dat je na een tijdje een maand of langer haarvrij bent. 

Reden 2: lichaamshaar komt dunner terug
Als je waxt hoef je de stoppels op je benen niet te vergelijken met het aaien van een egel. Haar komt namelijk een stuk dunner terug waardoor het voelt alsof je nog nooit een scheermes over je benen hebt gehaald. Dat is een stuk aangenamer! 

Reden 3: waxen hoef je niet zelf te doen
Oké, waxen is niet per definitie een pamper moment en het is niet alsof je naar een spa gaat. Maar het voordeel is wel dat je het niet zelf hoeft te doen als je dat niet wil. Je kunt gaan liggen en het werk wordt voor je gedaan! 

Reden 4: waxen is snel
Zeker wanneer je jezelf laat waxen gaat het in verhouding super snel. Waar je normaal binnen vijf minuten voor één dag glad geschoren bent sta je bij waxen na 30 minuten buiten en hoef je drie weken lang niet naar je lichaamshaar om te kijken. En tijd is kostbaar, of niet? ;-) 

Reden 5: waxen geeft je een zachte huid
Tijdens het waxen trek je dode huidcellen mee en verdwijnt het haar met haarzakje en al. Je kunt je dan vast wel voorstellen dat je geen last hebt van harde stoppels, waardoor je huid nog zachter aanvoelt dan normaal!

Reden 6: rode bultjes zijn verleden tijd
Ugh, de rode bultjes. Wie krijgt het niet? Vooral de bikinilijn is de plek waar je geteisterd wordt door deze bad boys. Na het waxen is de huid hoogstens rood en iets geïrriteerd, wat vrij snel verdwijnt. Dat betekent dat je 's ochtends zo je bikini aantrekt zonder dat je je zorgen maakt om de bultjes. Ideaal. 

Reden 7: haargroei wordt minder
Haargroei wordt minder? Jazeker! Het is gebleken dat haargroei op lange termijn vermindert als je blijft waxen en niet scheert. Wanneer je tussendoor wel scheert ben je namelijk terug bij af. Het haar krijgt de stompe punt terug en wordt dikker waardoor het proces opnieuw begint. 

Reden 8: waxen is niet chemisch
Tegenwoordig wordt wax zo gemaakt dat het niet chemisch meer is. Dat is fijn als je van natuurlijke producten houdt en/of een gevoelige huid hebt! 

Reden 9: geen droge en jeukende huid meer
Droog scheren is the worst. Daarna voelt je huid aan als schuurpapier wat nodig toe is aan een goede bodylotion. Daarom moet je eigenlijk altijd een scheergel gebruiken, waarna je huid alsnog droog aan kan voelen. Met waxen heb je hier helemaal geen last van! 

Reden 10: waxen is hygiënisch 
Waarschijnlijk is waxen een van de meest hygiënische ontharingsmanieren. Vooral als je naar een salon gaat voor je maandelijkse wax sessie! Dubbel dippen met de spatel in de wax is er niet bij en er wordt telkens een nieuwe strip gebruikt om het haar te verwijderen. Hierdoor is de kans op ontstekingen klein. 

 

De meeste salons gebruiken een hars die de huid behoorlijk kan beschadigen en irriteren. 
Hars en wax zijn allebei ontharingsproducten, maar verschillen erg van elkaar. Hars is een verouderd product, dat vooral gebruikt wordt door schoonheidsspecialisten. Het grootste verschil tussen hars en wax is dat hars zich aan de huid hecht, met als gevolg dat de huid belast wordt. Dit zorgt voor irritatie aan- en beschadiging van de huid.
Bij Beauty & Brows Wijster gebruiken we geen hars, maar een hele milde wax met elastische bestandsdelen die zich alleen aan de haartjes hecht. Net zo effectief, maar minder pijnlijk en het verwijdert zelfs de kleinste haartjes.

Bij Beauty & Brows Wijster kun je je gehele lichaam laten waxen:

 • wenkbrauwen
 • bovenlip
 • gezicht
 • oksels
 • bikinilijn
 • schaamstreek
 • 'brazilian'
 • armen (onder- en/of bovenarmen)
 • benen (onder- en/of bovenbenen)
 • rug
 • nek
 • oren
 • neus

 

Dus ook voor de kleine gebieden zoals je bovenlip of je kin vrij maken van ongewenste haren, ben je bij mij aan het juiste adres! Je hoeft niet bang te zijn dat de haren dikker of donkerder terugkomen dan ze al waren, want dit is niet het geval. Wel is het vaak zo, dat naarmate we ouder worden, de haarstructuur in het gezicht verandert en je zo langzamerhand te maken krijgt met dikkere en donkerdere haren. Haren waar je vaak zelf niet goed bij kunt komen of het niet meer goed kunt zien. En hoe gemakkelijk (en snel!) is het dan om het hier te laten doen.

En het waxen is niet alleen voor de dames! Ook heren kunnen bijvoorbeeld de nek laten waxen. Vaak werkt de kapper dit bij, maar dit is scheren en diezelfde week zitten er alweer haartjes. Wil je je nek langer netjes hebben, kom dan eens langs om die haren te laten waxen. Ook voor bijvoorbeeld neusharen of haren in de oren. Wanneer dit bijgewerkt is, lijkt het direct al een stuk verzorgder.

Per zone is het verschillend hoelang de behandeling duurt. De verschillende prijzen kun je hier vinden.


Telefonisch en via WhatsApp zijn wij bereikbaar op werkdagen van 09:00 - 21:00 uur en op zaterdag van 09:00 - 17:00 uur.