Definitief ontharen


Je kunt nu voor altijd afrekenen met ongewenste haargroei, ingegroeide haren en een geïrriteerde huid na het scheren. (Fantastisch!)

Na een succesvolle behandelkuur met de MedCos IPL methode, geniet je van het comfort om niet meer te hoeven scheren, waxen of harsen.

De MedCos IPL/SHR methode is sneller, comfortabeler, effectiever en op termijn goedkoper dan harsen waxen of epileren.

Gemiddeld zijn er 10 behandelingen nodig, met tussenpozen van in het gezicht 4-6 weken en op het lichaam 6-12 weken, om een haarreductie van 90% te realiseren.
Waarom 90%? Omdat bijvoorbeeld donsharen of super blonde haren niet meegenomen kunnen worden. Hoe dit allemaal zit, ga ik je hieronder uitleggen:

De behandeling
De Medcos IPL SHR is een ontharingsmethode die werkt door middel van een puls van licht. De puls wekt warmte op in de haarzakjes en vernietigt deze, waardoor er nooit meer een haartje terug kan groeien. 

Donker haar bevat pigment (melanine) dat de eigenschap heeft om licht te absorberen en deze om te zetten in warmte. Het pigment geleidt deze warmte naar de haarwortel en het haarwortelzakje waar deze vernietigd wordt en er geen nieuwe haar meer uit kan/zal groeien. Aangezien de MedCos IPL behandeling berust op absorptie van licht door het haarpigment, worden de beste resultaten bij donker haar gezien. Een lichte huid met donker haar heeft een duidelijker verschil tussen haar- en huidskleur, waardoor de behandeling wordt vergemakkelijkt. 
Een donshaar, een blonde haar of een rode haar bevat nauwelijks pigment, vandaar dat deze haren niet geflitst kunnen worden. Dit is ook de reden dat wij spreken van een haarreductie van +/- 90% omdat er ook altijd blonde haren tussen zitten. Gelukkig zijn deze ook weinig zichtbaar.
Naast deze 'pigmentloze haren' kunnen ook mensen met een donkere negroïde huid (huidtype 6) niet behandeld worden, omdat de huid teveel pigment bevat en te donker is voor de machine om de huid van de haren te onderscheiden.

De haargroeicyclus:

Elke haar begint op een ander moment met groeien. Hierdoor zitten alle haren op verschillende momenten in bepaalde fasen.
Een haargroeicyclus bestaat uit 3 fasen:

- De groeifase

- De overgangsfase

- De rustfase

Op het moment dat een haar in de groeifase zit, kan deze geflitst worden. Waarom? De haar zit in deze fase vast aan het haarzakje. Door de warmte van het licht (die geleid wordt door het pigment in de haar) kan het haarzakje vernietigd worden.
Een haar in de overgangsfase of in de rustfase, zit niet vast aan het haarzakje. Dat betekent dat er in die fase geen verbinding kan worden gemaakt met het haarzakje en het haarzakje niet kapot gemaakt kan worden. Pas wanneer deze uitvalt en er weer een nieuwe haar groeit, maakt deze weer verbinding met het haarzakje.

Door deze haargroeicyclus kunnen er per behandeling +/- 10-15% van de haren geflitst worden. Dit is de reden dat je +/- 10 behandelingen nodig hebt om tot een haarreductie van 90% te komen (donsharen en blonde haren kunnen niet geflitst worden).
(Op mijn instagram: 'beautyandbrowswijster' staat dit verhaal ook uitgelegd aan de hand van plaatjes. Dit kun je vinden bij de hoogtepunten.)

Door deze feiten, hebben wij besloten om met kuren te gaan werken. We houden niet van half werk en streven naar een goed resultaat en willen niet dat mensen met 4 behandelingen stoppen met de behandeling en vervolgens zeggen dat ze nog niet van hun ongewenste haar af zijn. (logisch want dat kan dus niet na 4 behandelingen).

Omdat er gemiddeld 10 behandelingen nodig zijn, is een kuur bij ons 10 behandelingen. Nadat je een kuur hebt afgenomen kun je wel altijd losse behandelingen afnemen. Een losse behandeling omdat we het gewenste resultaat nog niet helemaal behaald hebben bijvoorbeeld. Je kunt ook eenmaal of tweemaal per jaar een onderhoudsbehandeling afnemen, om het resultaat optimaal te houden. Je hebt en houdt altijd slapende haarzakjes die niet actief zijn en die kunnen weer actief worden bij bepaald medicijngebruik, door hormonen, stress, etc. (lichamelijke veranderingen dus)

 

Bij welke contra-indicatie voeren wij de behandeling niet uit?
- hartinfarct jonger dan 6 maanden
- pacemaker / inwendige defibrillator
- bij het volgen van een antibioticakuur, 2 weken na het afronden van de kuur kan het weer.
- niet goed afgestelde epilepsie en 'aura'migraine. Wanneer dit goed controleerbaar is met medicijnen dan is het geen probleem
- zwangerschap
- verse littekens van operaties (niet binnen 2 maanden)
- keloïde reactie van de huid op wondjes
- koorts
- overgevoeligheid van licht
- tumoren
- overgevoeligheid van de huid na bestraling van een oncologische aandoening van de huid
- oncologische aandoening van de huid

De behandeltijd is afhankelijk van welke zone(s) je laat behandelen.
Benieuwd naar de prijzen? Die kun je hier vinden.