Veel gestelde vragen:

Kan iedereen met de MedCos IPL behandeld worden?
Ongewenste haargroei kan overal op het lichaam worden behandeld. Ideaal is het als de huid licht van kleur is en de haren donker. Blonde, rode en grijze haren bevatten nauwelijks pigment en zijn daarom vaak niet of moeilijker te behandelen. Mensen met een donkergetinte huid (huidtype 6) of mensen met een erg zongebruinde huid kunnen niet behandeld worden wegens het te hoge pigment gehalte in de huid.

 

Hoeveel behandelingen zijn noodzakelijk?

Bij een MedCos IPL SHR behandeling worden alleen de haren getroffen die in de groeifase verkeren. De meeste haren bevinden zich echter in de zogenaamde rustfase. Pas als deze haren in de groeifase komen zijn ze ontvankelijk voor een behandeling. Gemiddeld zijn 8 behandelingen nodig voor een bevredigend eindresultaat, een haarreductie van tot +/- 90%. Dit is de reden dat wij werken met kuren. 1 kuur bestaat uit 8 behandelingen
Wij adviseren elk jaar 1 à 2 onderhoudsbehandelingen om het resultaat optimaal te houden, omdat er altijd enkele haartjes na een lange rustperiode weer in de groeifase zullen komen. Dit kan een hormonale kwestie  zijn, maar ook komen door gebruik van bepaalde medicijnen.

 

Is de behandeling pijnlijk?

Als de lichtflits op de huid afgegeven wordt kan men een prikkeling/ tikje voelen, vergelijkbaar met een vinger die tegen de huid slaat met de nagel, maar dit is voor iedereen goed te doen. De machine wordt door ons handmatig afgesteld op jouw huidtype, haarkleur en haardikte. 

 

Hoe belangrijk is de periode tussen de behandelingen?

Je dient altijd de aangegeven behandelperiodiek aan te houden, deze is:

Voor het gezicht: Eerst 3 keer elke 4 weken en daarna tussen elke 4-6 weken

Voor het lichaam: Eerst 3 keer elke 6 weken en daarna tussen elke 9-12 weken.

Zeker in de basis is het van groot belang dat hier niet van afgeweken wordt. Wanneer u de basis niet goed legt bestaat de kans dat er meer behandelingen noodzakelijk zijn dan gemiddeld i.v.m. de haargroeicyclus.

 

Mag je van tevoren waxen, epileren, harsen of een ontharing crème gebruiken?

Waxen, epileren, harsen en een ontharing crème gebruiken mogen allen niet gedurende de gehele behandelkuur. Dit mag tevens niet vlak voor de start van de behandelkuur, hier dient minimaal 6 weken tussen te zitten alvorens je start met de IPL behandelingen.

Scheren mag uiteraard wel en je 'moet' je ook, liefst 24-48 uur, voor de behandeling scheren.

Klik hier om terug te gaan naar de vorige pagina.