Powder Brows

 


Word wakker met perfecte wenkbrauwen! Dit scheelt iedere ochtend veel tijd. Ook zeer geschikt voor weinig haargroei of kale plekjes in de wenkbrauwen. Met permanente make-up zie je er op elk moment van de dag perfect uit. Ideaal voor in het zwembad, tijdens het sporten of in de sauna.

 

Ombré Powder brows is een prachtige techniek op het gebied van semipermanente make up voor de wenkbrauwen. Semi permanent betekent dat het niet echt permanent is. Na 2-3 jaar vervaagt het pigment geleidelijk aan weer. Om de wenkbrauw mooi te houden, kun je hiervoor elk jaar of 1,5 jaar terug komen voor een opfrisbehandeling (de prijzen hiervoor liggen lager dan bij een nieuwe behandeling, zie het kopje 'Tarieven'). Dit lijkt misschien vervelend, maar het heeft ook echt voordelen; elk jaar heb je weer mooie frisse wenkbrauwen met de juiste kleur. Vroeger/eerder werd het pigment veel dieper in de huid gezet, zodat het wel echter permanente make-up was. Vaak zijn dit nu blauw/grijze wenkbrauwen, omdat ze daarna nooit meer bijgewerkt zijn.

 

Voorafgaand aan de behandeling

  • Geen alcohol en drugs 24 uur voorafgaand aan de behandeling.
  • Geen cafeïne (koffie, thee, cola, Red Bull of andere energiedrinks) voor de behandeling, daarna mag wel weer.
  • Geen zon/zonnebankkuur voor de behandeling.
  • Geen bloed verdunnende medicijnen innemen 48 uur voorafgaand aan de behandeling (overleg dit met uw arts!).
  • Geen aspirine, ibuprofen of naproxen innemen 24 uur voorafgaand aan de behandeling (2 paracetamol vlak voor de behandeling mag wel worden ingenomen).
  • Geen vitamine E (ook geen multivitaminen) innemen 24 uur voorafgaand aan de behandeling.
  • Geen limonade drinken voor de behandeling.

 

De behandeling

Er zal eerst kort een intakegesprek plaats vinden aan de hand van het door jou ingevulde toestemmingsformulier. Dit gesprek vindt voorafgaand aan de behandeling plaats, het is dus niet nodig om hiervoor een aparte afspraak te maken. 

De eerste stap van de behandeling is het bepalen van de vorm van de wenkbrauw. We bespreken wat jouw wensen zijn en wat ik het beste kan doen om jouw wenkbrauwen perfect te maken. Ik houd hierbij rekening met de anatomie van je gezicht. Om de perfecte wenkbrauw te creëren, gebruik ik verschillende meettechnieken en epileer ik eventueel wat haartjes die buiten de vorm vallen. Met een potlood wordt de gewenste vorm van de wenkbrauw getekend. Je kan de vorm bekijken, bespreken en laten aanpassen totdat je helemaal tevreden bent met de vorm.

De tweede stap is het zetten van de wenkbrauwen met een pigmenteermachine. Er wordt altijd gewerkt met steriele instrumenten die apart verpakt zijn.

Als laatste zal ik de nazorg met je doornemen, deze krijg je ook via de mail zodra jij je afspraak gemaakt hebt.

 

Nazorg

Nieuwe permanente make-up is vergelijkbaar met een schaafwond. Slechte verzorging en onhygiënische behandeling kunnen wondinfecties en littekenweefsel veroorzaken. Bovendien kunnen wondinfecties tot een minder mooie PMU leiden. Als je de PMU goed verzorgt, duurt het twee tot 6 weken tot de behandelde huid genezen is. De nabehandeling vindt daarom altijd plaats vanaf 6 weken na de eerste behandeling.
Ik geef tijdens het maken van de afspraak schriftelijke uitleg over de nazorg van de permanente make-up, lees dit goed door.

 

Nabehandeling

Bij de behandeling zit een nabehandeling inbegrepen. De nabehandeling is nodig om de wenkbrauw bij te werken waar nodig, omdat er na de eerste behandeling tot 40% van het pigment verloren KAN gaan. Na de nabehandeling zal dit nog 20/30% zijn. (het kan ook veel minder zijn dan 50%)

Voordat je besluit gebruik te willen maken van semi-permanente make-up, zijn er een aantal punten die voor jou belangrijk kunnen zijn. Welke punten dit zijn kun je hier lezen.

 

De eerste behandeling duurt +/- 2 uur en de nabehandeling duurt +/- 1 uur.

Hier vind je de prijzen.

Ben je benieuwd naar meer mooie foto's van de powderbrows? Kijk en bewonder.....