Powder Brows

 


Word wakker met perfecte wenkbrauwen! Dit scheelt iedere ochtend veel tijd. Ook zeer geschikt voor weinig haargroei of kale plekjes in de wenkbrauwen. Met permanente make-up zie je er op elk moment van de dag perfect uit. Ideaal voor in het zwembad, tijdens het sporten of in de sauna.

 

Ombré Powder brows is een prachtige techniek op het gebied van semipermanente make up voor de wenkbrauwen. Semi permanent betekent dat het niet echt permanent is. Na 2-3 jaar vervaagt het pigment geleidelijk aan weer. Om de wenkbrauw mooi te houden, kun je hiervoor elk jaar of 1,5 jaar terug komen voor een opfrisbehandeling (de prijzen hiervoor liggen lager dan bij een nieuwe behandeling, zie het kopje 'Tarieven'). Dit lijkt misschien vervelend, maar het heeft ook echt voordelen; elk jaar heb je weer mooie frisse wenkbrauwen met de juiste kleur. Vroeger/eerder werd het pigment veel dieper in de huid gezet, zodat het wel echter permanente make-up was. Vaak zijn dit nu blauw/grijze wenkbrauwen, omdat ze daarna nooit meer bijgewerkt zijn.

 

Voorafgaand aan de behandeling

 • Geen alcohol en drugs 24 uur voorafgaand aan de behandeling.
 • Geen cafeïne (koffie, thee, cola, Red Bull of andere energiedrinks) voor de behandeling, daarna mag wel weer.
 • Geen zon/zonnebankkuur voor de behandeling.
 • Geen bloed verdunnende medicijnen innemen 48 uur voorafgaand aan de behandeling (overleg dit met uw arts!).
 • Geen aspirine, ibuprofen of naproxen innemen 24 uur voorafgaand aan de behandeling (2 paracetamol vlak voor de behandeling mag wel worden ingenomen).
 • Geen vitamine E (ook geen multivitaminen) innemen 24 uur voorafgaand aan de behandeling.
 • Geen limonade drinken voor de behandeling.

 

De behandeling

Er zal eerst een intakegesprek plaats vinden aan de hand van het door jou ingevulde toestemmingsformulier. Tijdens het intakegesprek zal ik jou voorzien van informatie over de behandeling en de nazorg.

De eerste stap van de behandeling is het bepalen van de vorm van de wenkbrauw. We bespreken wat jouw wensen zijn en wat ik het beste kan doen om jouw wenkbrauwen perfect te maken. Ik houd hierbij rekening met de anatomie van je gezicht. Om de perfecte wenkbrauw te creëren, gebruik ik verschillende meettechnieken en epileer ik eventueel wat haartjes die buiten de vorm vallen. Met een potlood wordt de gewenste vorm van de wenkbrauw getekend. Je kan de vorm bekijken, bespreken en laten aanpassen totdat je helemaal tevreden bent met de vorm.

De tweede stap is het zetten van de wenkbrauwen met een pigmenteermachine. Er wordt altijd gewerkt met steriele instrumenten die apart verpakt zijn.

Als laatste zal ik de nazorg met je doornemen. 


Omdat er tijdens het zetten van permanente make-up een wond ontstaat, is er een kans op besmetting van ziekten die via bloed worden overgedragen, zoals hepatitis B en C. Controleer daarom of de behandelaar hygiënisch werkt. Een hygiënische werkwijze is ook belangrijk om te voorkomen dat je nieuwe PMU gaat ontsteken. Let er in ieder geval op dat:

 • de huid voor het zetten van de PMU wordt schoongemaakt, gedesinfecteerd en eventueel geschoren wordt met een nieuw wegwerpscheermesje;
 • de naalden en inkt steriel zijn verpakt en alleen voor jou gebruikt worden gebruikt. De naalden/het mesje zijn per stuk verpakt, inkt zit in kleine inktcupjes;
 • tijdens het zetten schone tissues/wattenschijfjes worden gebruikt om de huid schoon te maken;
 • de behandelaar tijdens het zetten van de PMU-handschoenen draagt en deze vervangt als hij of zij iets anders aanraakt dan de pigmenteerpen, een tissue of je huid;
 • de permanente make-up na afloop goed wordt verzorgd.

 

Nazorg

Nieuwe permanente make-up is vergelijkbaar met een schaafwond. Slechte verzorging en onhygiënische behandeling kunnen wondinfecties en littekenweefsel veroorzaken. Bovendien kunnen wondinfecties tot een minder mooie PMU leiden. Als je de PMU goed verzorgt, duurt het twee tot 6 weken tot de behandelde huid genezen is. De nabehandeling vindt daarom altijd plaats vanaf 8 weken na de eerste behandeling.
Ik geef tijdens het maken van de afspraak schriftelijke uitleg over de nazorg van de permanente make-up, lees dit goed door.

 

Nabehandeling

Bij de behandeling zit een nabehandeling inbegrepen. De nabehandeling is nodig om de wenkbrauw bij te werken waar nodig, omdat er na de eerste behandeling tot 60-70% van het pigment verloren gaat/kan gaan. Na de nabehandeling zal dit nog 30/40% zijn.

Voordat u besluit gebruik te willen maken van semi-permanente make-up, zijn er een aantal punten die voor u belangrijk kunnen zijn. Welke punten dit zijn kun je hier lezen.

 

De eerste behandeling duurt +/- 2,5 uur en de nabehandeling duurt +/- 1,5 uur.

Hier vind je de prijzen.

Ben je benieuwd naar meer mooie foto's van de powderbrows? Kijk en bewonder.....