Microblading


Microblading is de nieuwste techniek op het gebied van semi permanente make up voor de wenkbrauwen. Met een manuele pen zet ik met pigment fijne haartjes/hairstrokes in de huid. Op deze manier wordt de vorm van jouw wenkbrauw geperfectioneerd. De behandeling geeft een natuurlijk resultaat, vanwege de hairstrokes die bijna niet van echte haartjes te onderscheiden zijn.

De behandeling

Er zal eerst een intakegesprek plaats vinden aan de hand van het door jou ingevulde intakeformulier. Tijdens het intakegesprek zal ik jou voorzien van informatie over de behandeling, de nazorg en ik bespreek de eventuele risico’s met je.

De eerste stap van de behandeling is het bepalen van de vorm van de wenkbrauw. We bespreken wat jouw wensen zijn en wat ik het beste kan doen om jouw wenkbrauwen perfect te maken. Ik houd hierbij rekening met de anatomie van je gezicht. Om de perfecte wenkbrauw te creëren, gebruik ik verschillende meettechnieken en epileer ik eventueel wat haartjes die buiten de vorm vallen. Met een potlood wordt de gewenste vorm van de wenkbrauw getekend. Je kan de vorm bekijken, bespreken en laten aanpassen totdat je helemaal tevreden bent met de vorm.

De tweede stap is het zetten van de hairstrokes met microblading. Met een manuele pen worden flinterdunne hairstrokes met pigment op de wenkbrauw gezet. Er wordt altijd gewerkt met steriele instrumenten die apart verpakt zijn.

Als laatste zal ik de nazorg met je doornemen en je een formulier meegeven waarop je de nazorg nog door kan lezen. De behandeling duurt in totaal 2 tot 2,5 uur.

De nabehandeling

Bij de behandeling zit een nabehandeling inbegrepen. De nabehandeling is nodig om de wenkbrauw bij te werken waar nodig, omdat er na de eerste behandeling 50-60% van het pigment verloren gaat/kan gaan.

Voordat u besluit gebruik te willen maken van semi-permanente make-up, zijn er een aantal punten die voor u belangrijk kunnen zijn. Welke punten dit zijn kun je hier lezen.

Voorafgaand aan de behandeling

  • Geen alcohol en drugs 24 uur voorafgaand aan de behandeling.
  • Geen cafeïne (koffie, thee, cola, Red Bull of andere energiedrinks) voor de behandeling, daarna mag wel weer.
  • Geen zon/zonnebankkuur voor de behandeling.
  • Geen bloed verdunnende medicijnen innemen 48 uur voorafgaand aan de behandeling (overleg dit met uw arts!).
  • Geen aspirine, ibuprofen of naproxen innemen 24 uur voorafgaand aan de behandeling (2 paracetamol vlak voor de behandeling mag wel worden ingenomen).
  • Geen vitamine E (ook geen multivitaminen) innemen 24 uur voorafgaand aan de behandeling.
  • Geen limonade drinken voor de behandeling.

Deze behandeling duurt +/- 2 uur. De nabehandeling duurt +/- 1 uur. Hier vind je de prijzen.

Nieuwsgierig naar meer resultaten van de microblading? Kijk en bewonder...